eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Lothar Wieler, a német közegészségügyi hatóság, a Robert Koch Intézet vezetője a koronavírus-járványról tart sajtóértekezletet Berlinben 2020. július 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/AFP pool/Tobias Schwarz

Riasztóak a németországi adatok, az emberi hanyagságban látják az okot

A napi új fertőzöttek száma kedden az eddigi csaknem duplájára, 633-ra nőtt. A napi új fertőzések átlaga egy hete már 557, miközben július közepén még 350-nél kevesebb volt.

Aggasztónak tartja a koronavírusos esetek növekvő számát a Robert Koch német közegészségügyi intézet. Lothar Wieler intézetvezető az emberek hanyagságát okolja amiért, hogy megugrott a fertőzöttek száma.

Szerinte az adatok azt bizonyítják, hogy meg lehet fékezni a vírus terjedését, de ehhez továbbra is be kell tartani a higiéniai, maszkviselési és távolságtartási ajánlásokat.

Míg korábban nagyobb járványgócokhoz voltak köthetők a fertőzések, most sok elszórt esetről tudni

- figyelmeztetett Ute Rexroth, az RKI szakértője. Wieler nyomatékosította: egyelőre nem tudni, hogy a jelenlegi trend a második hullám kezdetét jelzi-e, de könnyen előfordulhat.

Németországban eddig 207 382 fertőzöttje és 9127 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

Eközben a német külügyminisztérium a fertőzések emelkedő számára és a lezárásokra hivatkozva azt javasolta állampolgárainak, hogy

csak a legszükségesebb esetekben utazzanak három spanyolországi régióba: Katalóniába, Aragóniába vagy Navarrába.

Spanyolország - a többi európai uniós tagállamhoz hasonlóan - egyelőre nincs rajta a magas kockázatúnak nyilvánított országok német listáján. Katalónia rosszallását fejezte ki a berlini tárca ajánlása miatt. "A katalán kormány felelőssége teljes tudatában dolgozik az itt élők és az idelátogatók életének és egészségének védelméért" - írta közleményében Bernat Solé tartományi külügyminiszter.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×