eur:
392.38
usd:
365.65
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
A koronavírus-járvány miatt orrukat-szájukat védő ügyfelek sorban állnak egy szófiai munkaügyi hivatal előtt 2020. április 8-án. A járvány miatt elrendelt védekező intézkedések bevezetése óta mintegy 44 ezer ember vált munkanélkülivé Bulgáriában.
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev

Végigsöpör a járvány második hulláma Bulgárián

Az elmúlt 24 órában a járvány megjelenése óta rekord számú, 104 új fertőzöttet regisztráltak az országban.

A bolgár kormány június végéig meghosszabbította az egészségügyi vészhelyzetet, mivel az utóbbi napokban gyorsabb ütemben növekedett a koronavírusos fertőzöttek száma, ugyanakkor nem kívánta szigorítani az eddig érvényben lévő korlátozásokat. Az eddigi legtöbb új fertőzöttet - 90 esetet - április 24-én jelentették.

A bolgár tisztifőorvos szerint

az országot minden bizonnyal elérte a járvány második hulláma. Mint mondta, a vírus jelenleg helyi gócokban terjed.

Úgy vélekedett, hogy a helyzeten úrrá lehet lenni.

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök ismételten sürgette az embereket a távolságtartási szabályok betartására, emellett fegyelemre és a higiéniai előírások követésére szólított fel mindenkit. Ugyanakkor a jelenlegi maszkviselési kötelezettséget a zárt köztereken június 15-vel feloldják, az előírás csak a tömegközlekedési eszközökön marad életben.

Az egyik legutóbbi járványgóc a dél-bulgáriai Doszpat városában alakult ki. Egy helyi játékgyár alkalmazottai állítólag lázcsillapítókat szedtek, hogy a műszakok előtti hőmérést kijátsszák. A csaknem hétmilliós lakosú Bulgáriában az új esetekkel 2993-ra emelkedett a fertőzöttek száma, a kórnak eddig 167 halálos áldozata volt. A járványügyi intézkedéseket messzemenően lazították, az egészségügyi előírások betartásával a kávézók és bárok nyitva tarthatnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×