eur:
393.55
usd:
364.53
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A 2020. márciusában a Gilead Sciences amerikai gyógyszeripari vállalat által közreadott képen az eredetileg az ebola ellen kifejlesztett remdesivir antivirális hatóanyagot tartalmazó üvegcséket zárja le egy gép a vállalat amerikai telephelyén. Az Európai Gyógyszerügynökség az április 2-án tartott virtuális ülésén ajánlást tett közzé, hogy milyen speciális helyzetekben alkalmazható a remdesivir a koronavírus-fertőzés kezelésére az Európai Unióban.
Nyitókép: MTI/AP/Gilead Sciences

Két hónap óta először jön biztató Covid-adat Amerikából

A reménykeltő folyamatokat megakaszthatja, hogy sokan tüntetnek együtt az utcákon hosszú ideje.

Az Egyesült Államokban két hónap óta hétfőn halt meg a legkevesebb beteg az új típusú koronavírus okozta fertőzés miatt.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő este közzétett adatai szerint az Egyesült Államokban vasárnap estétől hétfő estig 450 ember vesztette életét a Covid-19 nevű betegségben, vagy a vírusfertőzés szövődményeiben. Ezzel a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma 110 ezer 900-ra emelkedett és 1 millió 955 ezer a diagnosztizált fertőzöttek száma.

Mintegy 506 ezer amerikai meggyógyult a fertőzésből, igaz, közben továbbra naponta is körülbelül 20 ezer új fertőzöttet regisztrálnak.

Deborah Birx, a Fehér Ház járványellenes munkacsoportjának egyik vezetője hétfőn egy tagállami kormányzókkal tartott telekonferencián aggodalmát fejezte ki, hogy

a George Floyd erőszakos halála miatti tömegtüntetések ismét fellobbantják a koronavírus-járványt.

Kifejtette, hogy bár sokan viseltek szájmaszkot, de közülük sokan hangosan kiabáltak, és ha fertőzöttek voltak, gyorsan továbbadták azt.

Az orvos megemlítette, hogy a megmozdulások során több városban megrongálták a vírusteszteknek helyet adó központokat is. Mint mondta: mintegy 70 vírustesztállomást, köztük patikákat rongáltak meg országszerte. A telekonferencián részt vett Mike Pence alelnök is, aki arra sürgette a kormányzókat, hogy biztosítsanak a szájmaszkokat a tüntetőknek és hívják fel a figyelmet a társadalmi távolságtartás fontosságára. A járványügyi szakemberek véleményére hivatkozva Pence megjegyezte: a napsütés, a meleg és a párás levegő "biztos barátunk" a járványellenes küzdelemben.

Hétfőn New Yorkban - amely sokáig a járvány gócpontja volt - megkezdődött a város gazdaságának és mindennapi életének mérsékelt újraindítása. A város és New York állam vezetőinek reményei szerint az újraindítás második szakaszára két hét múlva kerülhet sor, abban az esetben, ha a fertőzések száma nem emelkedik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×