eur:
392.04
usd:
359.6
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella

Erdőtűz miatt kiürítettek egy holland kisvárost

Kitelepítették a hatóságok kedd éjszaka a hollandiai Limburg tartomány Herkenbosch városának 4200 lakóját, mert a szomszédos meinwegi nemzeti parkban futótűz alakult ki.

A hatóságok szerint a kilakoltatásnak közegészségügyi oka volt, mert bár a tűz nem veszélyezteti a várost magát, azonban a kibocsátott füst magas koncentrációban tartalmaz mérgező szén-monoxidot, amelyet a lakók belélegezhetnek - írta a helyi sajtó.

A lakók egy része rokonoknál, ismerősöknél húzta meg magát, többeket a közeli sportcentrumokban szállásoltak el. Az evakuálás két helyi idősotthont is érintett.

"Kellő mérlegeléssel, szakértői vélemény alapján hoztuk meg ezt a döntést, különös tekintettel a koronavírus-járványra" - nyilatkozott Monique de Boer-Beerta, a város polgármestere.

A biztonságért felelős hatóságok várhatóan már a nap folyamán döntenek arról, hogy a város polgárai mikor térhetnek vissza lakhelyükre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Újabb lengyel volt-miniszterhelyettes kerülhet előzetes letartóztatásba

Újabb lengyel volt-miniszterhelyettes kerülhet előzetes letartóztatásba

A lengyel parlament megszavazta Marcin Romanowski ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, lehetővé téve, hogy vádat emeljenek ellene 11 bűncselekmény feltételezett elkövetése miatt, amelyek az előző Jog és Igazságosság (PiS) kormány igazságügyi miniszterhelyetteseként töltött időszakához kapcsolódnak. A parlament jóváhagyta az előzetes letartóztatását is. Ez a döntés egy másik ellenzéki képviselő és volt igazságügyi miniszter, Michał Woś mentelmi jogának múlt havi megvonását követi – írja a Notes from Poland.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 12. 18:45
×
×
×
×