eur:
395.39
usd:
366.42
bux:
65496.49
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Korona-csúcsot tartanak a V4-ek Prágában

Visegrádi kormányfői csúcstalálkozót tartanak szerdán Prágában, az értekezleten a többi között megvitatják a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetet is - erősítette meg szombaton a CTK hírügynökségnek Andrej Babis cseh kormányfő.

A CTK szerint a találkozóról először Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő adott hírt szombaton a Twitteren, és azt írta, hogy Varsó javasolta az értekezlet megtartását.

"A V4 országok találkozója az időszerű európai helyzettel fog foglalkozni. Szeretnénk előkészíteni a koronavírussal kapcsolatos megoldásokat és megerősíteni az együttműködést" - írta Morawiecki twitteres bejegyzésében.

Andrej Babis megerősítette a CTK-nak, hogy V4-es találkozót tartanak szerdán, de annak konkrét idejét még nem véglegesítették. "Még a magyar és a szlovák kormányfők álláspontjára várunk" - írta Babis.

"Eddig egyetlen visegrádi országban sincs még koronavírusos beteg"

- tette hozzá a cseh kormányfő. A CTK szerint a cseh, a lengyel, a szlovák és a magyar miniszterelnök a találkozón megvitatja a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásával kapcsolatos időszerű kérdéseket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×