eur:
393.88
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Costa Smeralda óceánjáró horgonyoz a Róma közelében fekvő Civitavecchia kikötőjében 2020. január 30-án. Az egyik makaói utast az új koronavírus tüneteivel kórházba szállították, a többi utas a fedélzeten várja a vizsgálatokat. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerint eddig 170 ember halt meg a koronavírus új, először Hupej tartományban azonosított változata okozta betegségben.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Medichini

Hétezer ember rekedt egy olasz óceánjárón

A Palma de Mallorcából érkezett tengerjárón eddig két koronavírusfertőzés-gyanús esetet találtak, mindenkit megvizsgálnak, addig senki sem hagyhatja el a hajót.

Mintegy hétezer ember - közöttük hatezer utas - rekedt csütörtök reggel óta a Róma melletti Civitavecchia kikötőjében egy Palma de Mallorcából érkezett tengerjáró hajón, miután két koronavírusfertőzés-gyanús esetet találtak a hajón - közölték az olasz egészségügyi hatóságok és a Costa hajózási vállalat.

"Hajnalban kaptuk az értesítést az egészségügy-minisztériumból, három orvost és egy ápolónőt küldtünk a hajóra a mintavételhez"

- közölte a civitavecchiai egészségügyi központ (ASL). A Costa hajótársaság szóvivője megerősítette, hogy mintegy 6000 utas van a hajón, a többiek a személyzethez tartoznak. A mintákat a fertőző betegségekre szakosodott római Spallazani kórházban elemzik - közölte az ASL.

A Costa Smeralda óceánjáró horgonyoz a Róma közelében fekvő Civitavecchia kikötőjében. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerint eddig 170 ember halt meg a koronavírus új, először Hupej tartományban azonosított változata okozta betegségben.
MTI/AP/Andrew Medichini
A Costa Smeralda óceánjáró horgonyoz a Róma közelében fekvő Civitavecchia kikötőjében. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerint eddig 170 ember halt meg a koronavírus új, először Hupej tartományban azonosított változata okozta betegségben. MTI/AP/Andrew Medichini

A Costa Smeralda hajóorvosa jelezte csütörtökön az olasz kikötői hatóságoknak, hogy a hajón egy kínai házaspár tartózkodik, a feleség köhög és magas láza van. A Costa hajótársaság megerősítette, hogy életbe léptették a gyanús esetekre vonatkozó eljárási rendet. Az 54 éves makaói nőt és férjét a hajó orvosi rendelőjében karanténba helyezték.

Olasz médiaértesülések szerint a házaspár január 25-én érkezett Milánóba Hongkongból, majd Savonában szállt hajóra.

A Costa Smeralda, a Costa tengerjáró flotta zászlóshajója csütörtök reggel érkezett Civitavecchiába a Spanyolországhoz tartozó Palma de Mallorcáról, egyhetes földközi-tengeri körút keretében. A hajó a tervek szerint csütörtök este indulna tovább az északnyugat-olaszországi La Speziába. Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint

a házaspárral együtt összesen 751 kínai turista tartózkodik a hajón. A kikötő parancsnoka, szerint "a fedélzeten nyugodt a helyzet".

A Szófiában tartózkodó Giuseppe Conte olasz kormányfő olasz újságírókkal közölte, hogy mindenről tájékoztatják, hogy szükség esetén elővigyázatossági intézkedéseket léptethessen életbe. Óvott ugyanakkor a pániktól, mert az olasz hatóságok "minden szükséges intézkedést megtesznek a koronavírus jelentette veszélyekkel szemben". Silvio Brusaferro, az olasz közegészségügyi intézet vezetője csütörtökön újságírók előtt elmondta, hogy eddig minden gyanús eset negatívnak bizonyult.

A koronavírusról az összes korábbi cikkünket megtalálja ITT.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×