INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

németh zsolt

pace

európa tanács

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi Bizottságának elnöke felszólal a Lengyelország melletti kiállásról Brüsszel nyomásgyakorlásával szemben szóló Fidesz-KDNP-s határozati javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 20-án.

Megbízást kapott az Európa Tanácstól Németh Zsolt

Infostart / MTI

Más magyar politikusok is kaptak feladatot a tanács parlamenti közgyűlésétől (PACE).

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) Strasbourgban egyhetes téli ülésszakának keddi ülésén Monitoring Bizottságának alelnökévé választotta Németh Zsoltot, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét.

Az Esélyegyenlőségi Bizottság alelnöki pozícióját Benkő Erika, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa kapta. A szakbizottság nemi egyenlőségért felelős albizottságának elnöki teendőit Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) politikusa látja el a következő két évben.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése a legnagyobb, Szocialisták, Demokraták és Zöldek (SOC) frakciójának helyettesévé Gurmai Zitát, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettesét választotta.

Németh Zsolt elmondta, a pozíciók betöltése azért is fontos, mert az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének soros elnöke 2021-ben egy éven keresztül Magyarország lesz.

A közgyűlés monitoring bizottsága a jogállamiság helyzetét, az emberi jogok betartását és a demokrácia állapotának rendszeres vizsgálatát végzi az egyes tagállamokban. A fideszes politikus azt közölte, hogy a szakbizottság várhatóan Magyarország esetében is vizsgálatot fog folytatni.

Elmondta azt is, hogy a közgyűlés szakbizottsága Lengyelország esetében vizsgálja a felsorolt alapértékek helyzetét. Ezzel összefüggésben kijelentette: a vizsgálat nyomán megfogalmazott jelentés elfogult. Magyarország szerint egy ilyen jelentés elfogadhatatlan, ugyanis a jogállamiságot, a bíróságok függetlenségét Lengyelországban semmi sem fenyegeti - húzta alá Németh Zsolt.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018