INFORÁDIÓ 
2020. április 3. péntek
Buda, Richárd

spanyolország

nyugdíj

pedro sanchez

Pedro Sánchez ügyvezető kormányfő, a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkára a parlamenti alsóház madridi üléstermében, mielőtt a képviselők másodszor szavaznak a miniszterelnökké választásáról 2020. január 7-én. Később Sánchezt egyszerű többséggel megválasztották kormányfővé.

Nyugdíjemeléssel nyitott az új spanyol kormány

Infostart / MTI

Első intézkedéseként 0,9 százalékos nyugdíjemelésről döntött az újonnan megalakult baloldali spanyol koalíciós kormány - jelentette be Pedro Sánchez miniszterelnök.

Mint mondta, a nyugdíjasok január elsejétől visszamenőleg kapják meg az emelt összeget, amelyet az idei évre várható infláció mértékével növelnek.

Amennyiben ez meghaladja majd a mostani becsléseket, akkor a különbözetet jövő áprilisig egy összegben utalják át a jogosultaknak

- részletezte.

A bejelentett intézkedés része a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és az Unidas Podemos (Együtt képesek vagyunk) radikális baloldali párttömörülés között született koalíciós megállapodásnak, és összesen mintegy 9,8 millió nyugdíjjogosultat érint.

Pedro Sánchez sajtótájékoztatóján megerősítette: a kormány a minimálbér emelésére készül azzal a céllal, hogy a ciklus végére elérje az átlagbér 60 százalékát, és meghaladja a havi ezer eurót.

A spanyol minimálbér jelenleg 900 euró (282 ezer forint), amelyet egy évvel ezelőtt növelt meg Sánchez első kormánya a korábbi 735 euróról (230 ezer forint).

Nyitókép: Juan Carlos Hidalgo
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018