eur:
394.55
usd:
369.9
bux:
65248.03
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: traube-tonbach.de/

Órákig oltották, porig égett egy német sztárétterem

Leégett egy három Michelin-csillagos étterem vasárnapra virradóra Németország délnyugati részén, Baden-Württemberg tartományban.

A fekete-erdei tűzvészben senki sem sérült meg, de a baiersbronni Schwarzwaldstube vendéglő teljesen megsemmisült. Egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet, amelyet 150 tűzoltó is csak több mint öt óra alatt tudott eloltani.

A háromcsillagos étterem a Traube Tonbach szállodakomplexum legrégebbi, 230 éves favázas épületében helyezkedett el. A teltházas szálloda legtöbb vendégét nem érintette a tűzvész, de egy vendégház 63 lakójának a füst miatt átmeneti időre el kellett hagynia szállását.

A Schwarzwaldstube csaknem három évtizede, még Harald Wohlfahrt séf vezetése alatt vált híressé és nyerte el a rangos étteremkalauztól kapható legtöbb csillagot, amelyet a vendéglő a 2017-es konyhafőnökváltás után is megőrzött.

Wohlfahrt keze alól került ki a jelenlegi németországi sztárséfek nagy része.

Harald Wohlfahrt 2017-ben összeveszett munkaadójával és felmondott, a Schwarzwaldstube azonban az új séf, Torsten Michel vezetése alatt is megőrizte csillagait, sőt a konyhafőnök a maximálisan kapható 20 pontból 19,5 ponttal szerepel egy másik étteremkalauz, a Gault&Millau idei németországi kiadásában, és ezzel a legjobb német séfek exkluzív klubjához tartozik.

A fekete-erdei Baiersbronn a németországi ínyencek egyik fő zarándokhelye, a Schwarzwaldstubén kívül ugyanis 3 Michelin-csillaggal rendelkezik az ottani Hotel Bareiss konyhája is, és egy-egy csillaga van a Traube Tonbach szálloda Köhlerstube nevű vendéglőjének és a Schlossberg étteremnek is.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×