INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

kercsi-szoros

krím-félsziget

vlagyimir putyin

A Tamany-félszigeten ünneplő emberek hatalmas kivetítőn nézik, amint az első vonat áthalad a Krími hídon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a fedélzetén az építmény vasútpályájának avatóünnepségén 2019. december 23-án. A Kercsi-szoros két partját összekötő, 19 kilométer hosszú létesítményen napi 40 ezer gépkocsi és 47 vonat haladhat majd át. A híd éves utasforgalma becslések szerint 13 millió fő, teherforgalma 13 millió tonna lesz.

Kiakadt az EU Putyin tettén

Infostart / MTI

A Kercsi-szoros két partját összekötő Krími híd vasútpályájának felavatása Ukrajna önállóságának és területi egységének újabb megsértését jelenti - jelentette ki az Európai Unió (EU) külügyi szolgálata.

Hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök felavatta a Kercsi-szoros két partját összekötő Krími híd vasútpályáját.

Az uniós külügyi szolgálat nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a vasúti összeköttetés

újabb lépés az illegálisan annektált félsziget kényszerű orosz integrációja felé,

amely hozzájárul a területileg Ukrajnához tartozó Krím elszigeteltségéhez. A híd emellett korlátozza a hajók átjutását a Kercsi-szoroson keresztül az Azovi-tengeren található ukrán kikötőkbe.

Az Európai Unió elvárja, hogy Oroszország a nemzetközi joggal összhangban biztosítsa az akadálytalan és szabad áthaladás lehetőségét a Kercsi-szoroson. Az unió továbbra is teljes mértékben támogatja Ukrajna függetlenségét, önállóságát és területi egységét a nemzetközileg elismert határain belül, ugyanakkor nem ismeri el a Krím-félsziget illegális orosz annektálását - tették hozzá.

A Krími híd közúti felének a személyforgalom számára megépített részét 2018 májusában avatták fel Putyin részvételével. A presztízsberuházásként kezelt, Moszkva által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt félszigetet az orosz gazdaságba integráló híd a leghosszabb ilyen átkelő Európában. A Kercsi-szoros két partját összekötő, 19 kilométer hosszú létesítményen napi 40 ezer gépkocsi és 47 vonat haladhat majd át. A híd éves utasforgalma becslések szerint 13 millió fő, teherforgalma 13 millió tonna lesz.

Nyitókép: -
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018