eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Andrij Derkacs sajtóirodája által közreadott képen Rudy Giulianit, Donald Trump amerikai elnök személyes ügyvédjét fogadja Adrij Derkacs ukrán parlamenti képviselő 2019. december 5-én.
Nyitókép: MTI/AP

Kemény bizonyítékokat ígért Trump ügyvédje

Rudy Giuliani, Donald Trump amerikai elnök személyes ügyvédje éjjel közzétett Twitter-bejegyzésében bizonyítékokat ígért a demokraták elnökjelöltségéért küzdő Joe Biden volt alelnök ukrajnai korrupciós ügyeire.

Az ügyvédje jelenleg Kijevben tartózkodik, és mikroblog-bejegyzéseit onnan tette közzé.

Az egyik bejegyzésben azt közölte: nemsokára olyan bizonyítékokat mutat be az amerikaiaknak, amelyekből szerinte kiderül, hogy - mint fogalmazott -

"Biden és az Obama-kormányzat tisztségviselői hozzájárultak Ukrajna megnövekedett korrupciójához 2014 és 2016 között".

Mint írta: az erre vonatkozó dokumentumokat rövid időn belül nyilvánosságra hozza. Péntekre virradóra egy újabb Twitter-bejegyzésben bejelentette: az ukrajnai főszámvevőszék olyan adatokat talált, amelyek szerint az Egyesült Államok egyik alapjánál a feltételezések szerint 5,3 milliárd dollárt "helytelenül" használtak fel. "Obama nagykövetsége szorgalmazta az ukrán rendőrségnél, hogy ne indítsanak nyomozást" - írta Giuliani.

Az amerikai elnök személyes ügyvédje a The New York Times című amerikai lap csütörtöki tudósítása szerint kedden Budapesten találkozott Jurij Lucenko volt ukrán főügyésszel, majd szerdán Kijevbe utazott.

A The Washington Post című lap pedig, szintén csütörtökön, Kijevből keltezett tudósításában azt jelentette: Rudy Giuliani Ukrajnában a Biden fia, Hunter Biden elleni korrupciós vizsgálat egyik kulcsszereplőjével, Andrij Derkacs ukrán képviselővel találkozott Kijevben. Az ukrán politikus azt ígérte: korrupcióellenes bizottság felállítását kezdeményezi az ukrán parlamentben.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×