INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

adó

társaság

brexit

nagy-britannia

magyarics tamás

aréna

Magyarics Tamás: a cégek adóparadicsomává tehetik Nagy-Britanniát a brexit után

Magyarics Tamás: a cégek adóparadicsomává tehetik Nagy-Britanniát a brexit után

InfoRádió

A brexit ellenére is dinamikusan bővült az Egyesült Királyság gazdasága, gyorsabban nőtt, mint az EU-átlag. Magyarics Tamás külpolitikai szakértő az InfoRádióban elképzelhetőnek nevezte, hogy a kilépés után a szigetország a társasági adó csökkentésével komoly versenytárs lesz.

Amikor 2016-ban elkezdődött a brexitfolyamat, akkor végítéletnapi előrejelzések voltak; a következő években fejvesztve menekül majd mindenki az Egyesült Királyságból, ehhez képest a brit gazdaság az érintett időszakban gyorsabban nőtt, mint az EU átlaga - fogalmazott az Arénában Magyarics Tamás külpolitikai szakértő.

Az ELTE tanára szerint nem lehet pontosan megjósolni, mi történik majd, de például Angela Merkel német kancellár már két ízben figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyság "komoly versenytárs lesz".

"Méghozzá

amitől igazán félnek az EU-ban, hogy a britek drasztikusan csökkentik majd a társasági adót egy olyan időszakban, amikor az unióban az adóharmonizáción gondolkodnak.

Márpedig ha Nagy-Britanniában csökkentenek, akkor nem onnan fognak elmenekülni a vállalatok, hanem elképzelhető, hogy Franciaországban vagy másutt fogják úgy gondolni egyes cégek, hogy áttelepülnek. Ennek a forgatókönyvnek egyébként lehet, hogy

az írek lennének a legnagyobb vesztesei,

akik attól félnek, hogy a britek még az ír vállalati adó alá is mennek" - mondta Magyarics Tamás. aki ugyanakkor hozzátette, a társasági adó csak egy tényező a sok közül, amit figyelembe vesznek a nemzetközi cégek.

A teljes beszélgetést alább megtekintheti, meghallgathatja.

Nyitókép: pixabay

Kapcsolódó hang

Brexit után társaságiadó-csökkentés jöhet
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018