eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Jimmy Carter volt amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a Habitat for Humanity Alapítványnak a részvételével zajló házépítő programjáról Tennessee állam fővárosában, Nashville-ben 2019. október 7-én. A 95 éves korábbi politikus az előző napon elesett otthonában, és zúzódást szenvedett a homlokán.
Nyitókép: MTI/AP/Mark Humphrey

Ismét kórházba került Jimmy Carter

Ismét kórházba került Jimmy Carter volt amerikai elnök - jelentette be helyi idő szerint hétfőn este az atlantai Carter Központ.

A 95 esztendős politikust az agy belső nyomásának növekedése miatt szállították egy atlantai kórházba. A nyomásnövekedés vérzés következtében alakult ki. Bár orvosi jelentést még nem adtak közre, de elemzők azt feltételezik, hogy a vérzés annak az elmúlt hetekben történt esésnek a következménye lehet, amely miatt a volt elnököt már ápolták kórházban.

Az Egyesült Államok 39. elnöke - aki 1977 és 1981 között irányította az országot - a legutóbbi esés után látszólag teljesen felépült, és már ismét tartott Biblia-órákat szülővárosa, a georgiai Plains baptista templomában.

A volt elnöknek az elmúlt években nem kevés egészségügyi problémája volt. 2015-ben bőrrák áttétjeként kialakult rosszindulatú agydaganatot állapítottak meg nála, de a legújabb immunterápiás gyógyszernek köszönhetően sikerült rendbe jönnie. Az idén kétszer is elesett, mindkét alkalommal kórházi kezelésre szorult.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×