eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin
Azt a bolgár rendszámú kamiont vizsgálják, amelynek rakterében harminckilenc holttestet találtak a délkelet-angliai Thurrock városának ipari parkjában 2019. október 23-án. A teherjármű október 19-én lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kikötőjében. A kamion észak-írországi illetőségű sofőrjét gyilkosság gyanújával őrizetbe vették. A rendőrségi tájékoztatás szerint az áldozatok között 38 felnőtt és egy tinédzser van.
Nyitókép: MTI/AP/Alastair Grant

Vietnamban is van következménye a horrorkamion ügyének

Átfogó nyomozást indított a vietnami rendőrség az embercsempészet ellen - jelentette be az ország állami médiája, csütörtökön, azután, hogy vélhetően vietnami állampolgárok haltak meg a múlt héten egy bolgár rendszámú kamion hűtőkocsijában Anglia délkeleti részén.

Az észak-vietnami Nghe An tartományban a hatóságok négy olyan embert tartóztattak le, akiről azt feltételezik, hogy kapcsolatban állt egy vietnamiaknak tengerentúli utakat és vízumokat intéző céggel.

A cég egyik korábbi vezetője, Le Duy Anh ellen embercsempészet miatt nyomozás indult, és akár 20 év börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.

A helyi média szerint a cég 2015 szeptembere és 2019 januárja között csaknem 400 embertől több százezer amerikai dollárt kapott, egyelőre nem tudni azonban, az ügynek van-e köze a mostani esethez.

Helyi értesülések szerint a kamionban talált halálos áldozatok egy része vélhetően Nghe Anból származik, amely egyike az indokínai ország legszegényebb térségeinek.

Az Ecpat nevű, thaiföldi székhelyű civilszervezet szerint évente több száz vietnami állampolgárt csempésznek az Egyesült Királyságba.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×