eur:
397.72
usd:
372.06
bux:
70457.44
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Nyitókép: orf.at

Bemutatták az első elektromos fiákert

Egyelőre csak promóciós célokat szolgál, nem szűnik meg a patkódobogás Bécsben.

Hétfőn bemutatták Bécsben az első lovak nélküli, elektromos fiákert, a kocsisoknak azonban nincs okuk aggódni, maradnak a lovak, legalábbis egyelőre – írja az ORF alapján az autoszektor.hu.

Az akkumulátor hajtotta fiáker 25 kilométer/órás sebességre képes, teljesítménye 16 kilowatt, s nyolc utast tud szállítani. Reklámcélokat szolgál, a megújuló energiák fontosságát hirdeti, és különféle rendezvényeken használják majd az osztrák fővárosban.

Az e-fiáker áramról tölthető, a Bécsben levő nyilvános elektromos töltőoszlopokat is reklámozza, amelyekből 2020-ig ezer darab lesz a városban.

Címlapról ajánljuk
A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

Komoly nemzetközi problémát okozhat Szlovákiának, hogy június elején – a világon egyedüli államként – nem csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályaihoz. A Szlovákiát képviselő Peter Kotlár a pozsonyi parlament egészségügy bizottsági ülésén azt mondta, hogy ő csak az „emberi jogokat és az ország szuverenitását” védte azzal, hogy elutasították a dokumentum alkalmazását. Kotlár azt is megismételte, hogy Szlovákiában egyébként sem volt covid-járvány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 21. 10:50
×
×
×
×