INFORÁDIÓ
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán

sebastian kurz

övp

választások

ausztria

Bécs, 2017. október 17.Sebastian Kurz külügyminiszter, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke az Alexander Van der Bellen osztrák elnökkel folytatott bécsi megbeszélés után, 2017. október 17-én. Két nappal korábban az ÖVP nyerte meg az előrehozott osztrák parlamenti választásokat. (MTI/EPA/Christian Bruna)

Sebastian Kurz vezeti az ÖVP listáját

Infostart / MTI

Nyilvánosságra hozta hétfőn az Osztrák Néppárt (ÖVP) azoknak a képviselőjelölteknek a nevét, akik az első húsz helyen szerepelnek a párt országos választási listáján. Az előrehozott országgyűlési választásokat szeptember 29-én tartják Ausztriában.

Sebastian Kurz, az ÖVP elnöke, volt kancellár írásos nyilatkozatában úgy fogalmazott: "A választóknak olyan csapatot ajánlunk, melynek tagjai korábban már bizonyították alkalmasságukat, és van bátorságuk ahhoz, hogy megoldásokat keressenek, és az Ausztria számára szükséges reformokat bevezessék."

A néppárt listájának első helyén Sebastian Kurz neve szerepel. Őt a 2017. december 18. és 2019. május 28. között regnáló kormányának öt egykori minisztere követi: Elisabeth Köstinger (korábbi környezetvédelmi és turizmusügyi miniszter), Gernot Blümel (korábban EU-ügyi, kulturális és médiával kapcsolatos területet felügyelő kancelláriaminiszter), Margarete Schramböck (korábban gazdasági miniszter), Josef Moser (korábban igazságügyi miniszter) és Juliane Bogner-Strauss (korábbi nőügyi miniszter).

A hetedik helyen szerepel a listán Wolfgang Sobotka neve, ő az osztrák Nemzeti Tanács elnöke; a kilencedik helyen pedig a néppárt frakcióvezetőjének, August Wögingernek a neve található.

Benne van az első húszban Gaby Schwarz, Kira Grünberg, Maria Grossbauer, Martin Engelberg és Rudolf Taschner neve; ők jelenleg is az osztrák parlament képviselői.

Az Osztrák Néppárt országos választási listája összesen száz nevet tartalmaz, a jelöltek fele nő. A neveket legkésőbb augusztus 12-ig hivatalosan is nyilvántartásba veszik.

Az országos lista első húsz helyén szerepel még Karl Nehammer, Tanja Graf, Axel Melchior, Irene Neumann-Hartberger, Martina Ess, Werner Saxinger és Bettina Rausch.

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018