eur:
395.52
usd:
372.41
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Újabb népszavazást akar a Munkáspárt

A brit Munkáspárt vezetője szerint a következő miniszterelnöknek népszavazásra kell bocsátania bármiféle olyan megállapodást, amely a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzíti, illetve ilyen elfogadott egyezség hiányában azt is, ha megállapodás nélkül akarja kiléptetni az országot az Európai Unióból.

Jeremy Corbyn a párt árnyékkormányának értekezlete után közzétett nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy újabb népszavazás esetén a Munkáspárt a bennmaradás mellett kampányolna a megállapodás nélküli brexit ellenében, illetve egy olyan megállapodás alternatívájaként, amely nem alkalmas a brit gazdaság és a munkahelyek védelmére.

Corbyn nyilatkozatában szerepel ugyanakkor az is, hogy a Munkáspárt szerint az országnak valójában új parlamenti választásokra és utána munkáspárti kormányra lenne szüksége a konzervatív párti kormány kilenc éve tartó megszorító gazdaságpolitikájának befejezése végett.

A Labour vezetőjének közleményéből viszont nem derül ki, hogy kormányra kerülés esetén is szerepelne-e a párt programjában az újabb EU-népszavazás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 20:19
×
×
×
×