INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

munkáspárt

brexit

nagy-britannia

Újabb népszavazást akar a Munkáspárt

Infostart / MTI

A brit Munkáspárt vezetője szerint a következő miniszterelnöknek népszavazásra kell bocsátania bármiféle olyan megállapodást, amely a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzíti, illetve ilyen elfogadott egyezség hiányában azt is, ha megállapodás nélkül akarja kiléptetni az országot az Európai Unióból.

Jeremy Corbyn a párt árnyékkormányának értekezlete után közzétett nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy újabb népszavazás esetén a Munkáspárt a bennmaradás mellett kampányolna a megállapodás nélküli brexit ellenében, illetve egy olyan megállapodás alternatívájaként, amely nem alkalmas a brit gazdaság és a munkahelyek védelmére.

Corbyn nyilatkozatában szerepel ugyanakkor az is, hogy a Munkáspárt szerint az országnak valójában új parlamenti választásokra és utána munkáspárti kormányra lenne szüksége a konzervatív párti kormány kilenc éve tartó megszorító gazdaságpolitikájának befejezése végett.

A Labour vezetőjének közleményéből viszont nem derül ki, hogy kormányra kerülés esetén is szerepelne-e a párt programjában az újabb EU-népszavazás.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018