eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kanyaró elleni védőoltást ad be egy Fülöp-szigeteki gyereknek egy otthonlátogató védőnő Manila szegénynegyedében 2019. február 16-án. A cseppfertőzéssel terjedő betegség az utóbbi hetekben mintegy hatvan ember halálát okozta Luzon szigetén és a Visayan-szigeteken, az áldozatok többsége négyéves kor alatti gyermek.
Nyitókép: MTI/AP/Bullit Marquez

Kanyarójárvány Macedóniában

Már csaknem ezer beteget regisztráltak. Szakemberek szerint az oltásellenes csoportok terjedése miatt megnövekedett a megbetegedések kockázata. 

Kanyarójárványt hirdettek Macedónia északi részén, miután az idén regisztrált betegek száma már meghaladta a 960-at.

A Vesti.mk macedón hírportál beszámolója szerint az egészségügyi minisztérium javaslatára azokat a gyerekeket, akik nem kapták meg a szükséges védőoltásokat, nem fogják beengedni a bölcsődékbe és az óvodákba.

Az oltóhelyeken megnövelik a vakcinák számát, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a védőoltásokat.

Az egészségügyi szakemberek korábban már figyelmeztettek arra, hogy az oltásellenes csoportok terjedése miatt megnövekedett a megbetegedések kockázata.

A közegészségügyi intézet adatai szerint több mint tizenegyezer iskoláskor előtti gyereket nem oltattak be a szüle, és az utóbbi időszakban három kisbaba is belehalt a betegség szövődményeibe.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×