eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb információk a gépeltérítőről

Játék pisztolya volt annak a férfinak, aki kísérletet tett a Biman Bangladesh légitársaság utasszállító repülőgépének eltérítésére, de a bangladesi biztonsági erők lelőtték - közölte hétfőn a rendőrség.

A Boeing 737-es típusú utasszállító a bangladesi fővárosból, Dakkából indult Dubajba vasárnap Csittagong város érintésével. A gépeltérítési kísérlet miatt azonban visszafordult, hogy leszálljon Csittagongban. A 142 utas elhagyhatta a gépet, majd a rendőrség és a hadsereg alakulatai körbevették azt. A férfi egy pisztollyal hadonászott, amiről később kiderült, nem valódi, illetve azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a repülőgépet.

A 25 éves bangladesi légi kalóz agresszívan lépett fel a biztonsági erőkkel szemben, amelynek tagjai tüzet nyitottak rá, amikor megpróbált behatolni a pilótakabinba. Megsebesült és azonnal őrizetbe került. Később azonban, miután elszállították a helyszínről, meghalt.

Kuszum Devan helyi rendőrfőnök elmondta, hogy a férfinál lévő fegyverről bebizonyosodott, hogy játék pisztoly, testére pedig nem volt pokolgép erősítve. Úgy tűnt, hogy szellemileg kiegyensúlyozatlan. Értesülések szerint vitája volt feleségével, és azt követelte, hogy beszélhessen Sejk Haszina bangladesi miniszterelnökkel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×