eur:
389.53
usd:
357.84
bux:
73304.01
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: Pixabay

Lavina temetett maga alá egy magyar férfit az Alpokban

Nyoma veszett a svájci Roseg-gleccser egyik jégbarlangjában a magyar siklóernyősnek.

A 42 éves magyar férfi a siklóernyőjével ereszkedett le a Roseg völgybe, ahol az egyik veszélyes jégbarlangban pihent le éjszakára – írja a svájci Blick. Ekkor még fotókkal üzent ismerőseinek, majd többé nem jelentkezett. Kutyákkal együtt azonnal a keresésére indult egy mentőcsapat, amely megállapította: valószínűleg a gleccserből leszakadó jégtömb indított meg egy lavinát, ami betemette a jégbarlangot. A mentést ráadásul egy időre le kellett állítani, ugyanis túl veszélyesnek bizonyultak a körülmények.

Nem sok esélyt látnak arra, hogy még életben lehet, mert kemény mínuszok vannak a környéken, és napok óta nem érkezett hír az extrémsportokért rajongó férfiről. A Blikk megkereste a helyi hatóságokat, és azt a tákéjoztatást adták, hogy a keresést hamarosan befejezik a mentőcsapatok.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

A Demokrata Párton belül továbbra is nagy befolyással rendelkező Barack Obama támogatásának elvesztése miatt kényszerülhetett visszalépésre a jelenlegi amerikai elnök – mondta az InfoRádióban Farkas-Bede Katalin. A Budapesti Corvinus Egyetem docense arról is beszélt, hogy Amerikában legutóbb a XIX. században volt olyan, hogy egy elnök valamiképpen elvesztette pártja támogatását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A magyar diákok harmada magas pénzügyi műveltséggel rendelkezik

A magyar diákok harmada magas pénzügyi műveltséggel rendelkezik

Csaknem minden harmadik magyar diák kifejezetten magas pénzügyi műveltséggel, a hazai tanulók 81,7 százaléka a társadalmi szempontból elvárható vagy annál magasabb szintű pénzügyi képességekkel rendelkezik - ez derült ki az Oktatási Hivatal és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében elkészült a 2022-es PISA vizsgálat pénzügyi műveltség mérésének magyar jelentéséből. A magyar diákok által elért átlagpontszám 492, amely meghaladja a mérésben részt vevő 20 ország 475 pontos átlagát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×