eur:
394.32
usd:
370.06
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos beszél az Invitel és a Digitális Jólét Program sajtótájékoztatóján az Igazságügyi Minisztériumban 2017. augusztus 22-én. Az Invitel  telekommunikációs szolgáltató kínálatában is megjelenik a kedvező árú Digitális Jólét Alapcsomag; a védjegy használatáról ezen a napon írtak alá  megállapodást.
Nyitókép: Mohai Balázs

Deutsch Tamás: kiállunk a magyaroknak járó regionális fejlesztési forrásokért

Elfogadhatatlannak tartja Deutsch Tamás, fideszes európai parlamenti képviselő, hogy a következő időszakban csökkentsék a kohéziós forrásokat. Az Európai Bizottság tervei szerint a kohéziós politika költségvetése kevesebb lenne a jelenleginél a 2021-2027 közötti időszakban.

Az Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elsöprő többséggel támogatta az európai kohéziós politika jövőjével foglalkozó közös rendelkezésekkel kapcsolatos jelentést. Deutsch Tamás, az Európai Parlament Regionális Fejlesztési Bizottságának néppárti tagja örömének adott hangot, hogy az előterjesztésben számos módosító javaslata helyet kapott. A fideszes képviselő többek között a kohéziós politika költségvetésének fenntartására, a társfinanszírozási arányok növelésére, az előfinanszírozási ráta emelésére valamint a makrogazdasági feltételesség enyhítésére nyújtott be módosító javaslatokat.

A kohéziós politika az Európai Unió legfontosabb befektetési politikája, mely minden tagállam számára előnyös – hangsúlyozta a Fidesz európai parlamenti képviselője. Deutsch Tamás szerint bizottsági javaslat

nem csupán a regionális fejlesztések költségvetését csökkentené, de az előfinanszírozási arányokat is, továbbá emelné a tagállami társfinanszírozás mértékét.

Deutsch Tamás kiemelte: a jelentésben megjelenik a bevándorlók fogadásának és integrációjának kohéziós alapokból történő finanszírozásának lehetősége. Mint mondta: „teljességgel elfogadhatatlan, hogy nem csupán a tagállamok és a régiók fejlesztését szolgáló kohéziós források összegét akarja csökkenteni a Bizottság, de ráadásul a bevándorlók fogadására és integrációjára további pénzeket akar elvenni a már eleve alacsonyabb kohéziós politikai költségvetésből.”

Hozzátette: ezeket a javaslatokat fideszes és kereszténydemokrata képviselő társaival nem tudta támogatni a plenáris szavazás során.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×