INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 23. péntek
Bence

bevándorlás

migráció

olaszország

Róma, 2018. december 23. Matteo Salvini olasz belügyminiszter a 2019-es módosított költségvetési törvénytervezet szenátusi szavazása előtt, 2018. december 23-án hajnalban Rómában. MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani

Salvini: Olaszország továbbra sem nyitja meg kapuit a migránsok előtt

Infostart / MTI

Olaszország továbbra sem nyitja meg kapuit a migránsok előtt - szögezte le Matteo Salvini olasz belügyminiszter azzal kapcsolatban, hogy több mint száz migráns veszett a Földközi-tengerbe vagy tűnt el a hétvégén.

"A civil szervezetek mentőhajói újra úton vannak a Földközi-tengeren, az embercsempészek újra nekiláttak mocskos üzelmeiknek, és az emberek újra meghalnak" - írta a Facebookon Salvini.

A belügyi tárcavezető hangsúlyozta, hogy Olaszország továbbra sem fogadja be a migránsokat, így azt a 47 embert sem, akiket a Sea Watch német civil szervezet vett fel mentőhajója fedélzetére egy gumicsónakról a napokban.

"A civil szervezetek elfelejthetik, hogy Olaszországban kötnek ki. A hajó tehet egy nagy kört, és viheti Hamburgba a migránsokat" - tette hozzá.

Leoluca Orlando, Palermo polgármestere bírálta a római kormányt, amelynek számlájára szerinte sok migráns halála írható.

"Folytatódik a vérfürdő a Földközi-tengeren" - hangoztatta Orlando. "Salvininek azt mondom: ha a földközi-tengeri halottak miatt lenne egy második nürnbergi per, nem mondhatja, hogy nem tudott róla, mi zajlott ott."

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHRC) szombat este közölte, hogy két hajóbalesetben mintegy 170-en meghaltak vagy eltűntek a Földközi-tengeren.

Az olasz haditengerészet három embert mentett ki a vízből a líbiai partok közelében, akik azt állították, hogy 117 társukkal együtt indultak útnak, de az őket szállító csempészhajó szerencsétlenséget szenvedett. A kihűlt és sokkos állapotban lévő túlélőket Lampedusa szigetére vitték, ahol egészségügyi ellátást kaptak. A haditengerészek három holttestet is kihalásztak a vízből.

Egy másik balesetben 53-an vesztették életüket Marokkó és Spanyolország között az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint.

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani
A címlapról ajánljuk

Apa lesz Quentin Tarantino

A sztárrendező jelenleg nemrégiben debütált, Volt egyszer egy... Hollywood című filmjének sikerét...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018