eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Dimona, 2018. március 20. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kabinetülést tart a dél-izraeli Dimonában 2018. március 20-án. Netanjahu szerint Mahmúd Abbász palesztin elnök sértő megjegyzést tett az Izraelben akkreditált amerikai nagykövetre, Abbász előző nap David Friedman amerikai nagykövetet kutya kölykének nevezte, ami az arab világban nagy sértésnek számít. (MTI/EPA/Jim Hollander)
Nyitókép: JIM HOLLANDER

Izraelben újabb vádemelést javasol a rendőrség a kormányfő ellen

Benjámin Netanjahut és feleségét csalással, korrupcióval és hivatali hatalommal való visszaéléssel gyanúsítja az izraeli rendőrség, amelynek ez idén már a negyedik hasonló javaslata.

A gyanú szerint Netanjahu bizonyos szabályozások megváltoztatásának kezdeményezésével több száz millió dollár értékű előnyöket biztosított a Bezek Telekom távközlési szolgáltatónak, hogy kedvező fényben tüntesse fel a kormányt a vállalat tulajdonosának egyik hírportálján, a Wallán. A rendőrség szerint ezekre elegendő bizonyítékuk van már.

A három másik ügy, amelyben a rendőrség vádemelést javasolt Netanjahu ellen, az úgynevezett 1000-es akta nagy értékű ajándékok elfogadásáról, a 2000-es akta a Jediót Ahronót című újság tulajdonos-kiadójával kötött feltételezett médiabefolyásolási üzleti alkuról, valamint a 3000-es akta katonai beszerzésekről.

A kormányfő mindegyik ügyben tagadja a vádat, azt állítja, hogy a média nyomására boszorkányüldözés folyik ellene.

Vasárnap közleményt adott ki, amelyben azt írta a legfrissebb, 4000-es üggyel kapcsolatban : "A rendőrség javaslata velem és a feleségemmel kapcsolatban nem lep meg senkit. Ezekről már azelőtt döntöttek és kiszivárogtatták őket, mielőtt a nyomozás elkezdődött".

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×