eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Halálos áldozatokat szedett az olaszországi vihar

Hatan életüket vesztették hétfőn az olaszországi heves viharokban, áradásokban. A katasztrofális időjárás miatt hat tartományban rendelték el a legmagasabb fokú riasztást.

A velencei Szent Márk teret kiürítették, mert dagálykor a tenger vízszintje 156 centiméterrel emelkedett a Canal Grande (Nagy Csatorna) déli bejáratánál lévő alappont fölé, amire 10 éve nem volt példa. A város történelmi magja területének több mint 70 százaléka víz alá került. A tömegközlekedéshez tartozó vízibuszok egy ideig nem jártak. A legnagyobb modern kori árvíz Velencében 1966 novemberében volt: 194 centiméter magasan állt a vízszint az alappont felett, de akkor Firenzében is nagy károk keletkeztek.

A Rómától száz kilométerre délkeletre fekvő Terracina tengerparti városban tornádó pusztított, és egy férfi meghalt, mert autójára dőlt egy fa - jelentette a RAI állami tévé.

Fakidőlés okozta további három ember halálát az észak-olasz Bellunóban, egyét pedig Nápolyban, illetve az északnyugati Savonában is meghalt egy nő a tornádó következtében.

Sok országrészben kedden is zárva tartanak az iskolák.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×