eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
Szurkolók a Leicester City labdarúgóklub King Power nevű stadionjánál rögtönzött emlékhelyen a közép-angliai Leicesterben 2018. október 28-án. Az előző este lezuhant és kigyulladt a klub tulajdonosának, Vichai Srivaddhanaprabhának a helyszínről távozó helikoptere az angol első osztályban játszó Leicester City és West Ham csapatok mérkőzését követően. Egyelőre nem világos, hogy a thaiföldi üzletember is a helikopteren tartózkodott-e.
Nyitókép: Tim Keeton (MTI/EPA)

Népszerű volt a helikopterbalesetet szenvedett klubtulajdonos

A brit hatóságok megerősítették, hogy a szombaton lezuhant helikopteren volt a Leicester City futballklub thai tulajdonosa. A gép a csapat szombati meccse után szállt fel, majd zuhant le a stadionhoz közeli parkolóban.

Vichai Srivaddhanaprabha két beosztottjával és két pilótával együtt szombat este szállt fel az angliai Leicester futballklub parkolójából a West Hammel játszott döntetlen után. A jármű 25 méterre sem emelkedett, amikor zaj hallatszott belőle, majd a földre zuhant és lángra lobbant.

A 60 éves – és a drukkerek körében igen népszerű – milliárdos halálhírét majdnem egy napon át visszatartották a hatóságok és a futballklub és csak vasárnap este adtak ki további adatokat a tragédiáról.

A klub közleménye szerint

„tulajdonosuk, kedves és jószívű ember volt, aki szerette a családját és az általa sikeresen irányított embereket”.

Srivaddhanaprabha legnagyobb sikerét két éve érte el, amikor a korábban esélytelennek tartott Leicester hatalmas lelkesedéssel végigjátszva az évadot megnyerte az angol bajnokságot. Jellemző, hogy az év elején a bukmékerek annyira nem hittek benne, hogy 1:5000-hez szorzót ajánlottak azoknak, akik a csapat diadalára tippeltek.

A tulajdonos nemcsak a hihetetlen 2016-os bajnoki cím miatt volt népszerű, jótékonykodásairól is híres volt a városban: iskolákat és kórházakat is támogatott, a meccseken pedig sajátkezűleg is osztogatott sört, süteményt és sálakat a nézőknek.

Vasárnap sorban álltak tisztelői a stadionnál, hogy tiszteletüket róják le, virágokat, kis Buddha-szobrokat és futball-sálakat hoztak

– nemcsak a Leicester, de más klubok szurkolói is.

„Amikor megérkezett ide, a klub csődeljárás alatt állt. Ő megvette az egészet, kifizette az összes adósságot. Nem azért, mert pénzt akart belőle csinálni, hanem mert a Leicester drukkerek közé akart tartozni” – emlékezett rá a drukkerek egyike.

Srivaddhanaprabha, a King Power áruházlánc gazdája 2010-ben vette meg a klubot 57 millió dollárért. Négy évvel később feljutottak a Premier League-be, majd rá két évre jött a bajnoki cím. Jamie Vardy és Harry Maguire, a klub sztárjátékosai és más klubok futballistái is a Twitteren fejezték ki együttérzésüket.

Gary Lineker volt angol válogatott és a klub volt játékosa azt mondta: különösen nehéz volt számára levezetni a BBC népszerű futballmagazinját, a Match of the Day-t.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kasper Schmeichel (@kasperschmeichel) által megosztott bejegyzés,

A legmegindítóbb búcsút azonban Kasper Schmeichel, a klub kapusa és a tragédia szemtanúja posztolta az Instagramon. Három oldalon át írt arról, mennyire közvetlen ember volt „A Főnök”, mennyire lelkesítette a játékosokat és mennyire hiányozni fognak a meccsek előtti beszélgetések. „Felelősségünk, hogy tisztelegjünk előtted” – írta a kapus.

Közben a brit légibaleseti hatóságok nyomozást indítottak és azt mondták, több napig is eltarthat, mire többet tudnak mondani a katasztrófa okairól.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×