INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

repülőgép

baleset

tenger

utasszállító

Chuuk, 2018. szeptember 28.Halászcsónakok közelítenek meg egy utasszállító repülőgépet, amely túlfutott a kifutópályán és a tengerben állt meg a Mikronéziai Szövetségi Államokbeli Weno szigeten lévő Chuukban 2018. szeptember 28-án. Az Air Niuguni pápua új-guineai légitársaság Boeing 737-es típusú gépén utazó 36 utast és a 11 főnyi személyzetet csónakokkal kimentették. Senki nem szenvedett komolyabb sérülést.  (MTI/AP/James Yaingeluo)

Tengerbe esett egy utasszállító repülőgép Mikronéziában - fotók

Infostart / MTI

Túlfutott a kifutópályán és a tengerben állt meg egy utasszállító repülőgép a Mikronéziai Szövetségi Államokban pénteken, a gépen tartózkodó utasokat és a személyzetet csónakokon mentették ki a gépből.

A beszámoló szerint a Air Niuguni pápua új-guineai légitársaság gépét a Mikronéziai Szövetségi Államokhoz tartozó Weno szigeten lévő Chuuk nemzetközi repülőtéren érte a baleset.

Jimmy Emilio, a repülőtér igazgatója elmondta, hogy a gép 150 méterrel elvétette a leszállópályát. A gép túlfutott a pályán és a vízben félig elsüllyedt.

A helyszínen készült felvételeken látható, hogy a Boeing 737-es típusú gépet csónakok közelítették meg, hogy kimenekítsék a 36 utast és a 11 főnyi személyzetet. Mindenkit sikerült kihozni a gépből. Az utasokat kórházba vitték, de komolyabb sérülés nem történt.

Egy utas, Bill Jaynes videofelvételt is készített, amelyet feltett a Pacific Daily News című lap internetes oldalára. Ezen az látható, hogy a gépnél csónakokba menekítik az embereket. Az utas elmondta, először azt hitte, hogy kemény landolásuk volt, de egy lyukat látott meg a gép oldalában, amin keresztül víz áramlott a törzsbe. Azt gondolta, ez nem olyan, ahogy a dolgok ilyenkor (leszálláskor) történnek. A kabinban derékig ért a víz, mielőtt kívülről segítségükre siettek.

Chuuk, 2018. szeptember 28.
Az amerikai haditengerészet által közreadott kép egy utasszállító repülőgépről, amely túlfutott a kifutópályán és a tengerben állt meg a Mikronéziai Szövetségi Államokbeli Weno szigeten lévő Chuukban 2018. szeptember 28-án. Az Air Niuguni pápua új-guineai légitársaság Boeing 737-es típusú gépén utazó 36 utast és a 11 főnyi személyzetet csónakokkal kimentették. Senki nem szenvedett komolyabb sérülést.  (MTI/EPA/ Zach Niezgodski/Amerikai haditengerészet)
Az amerikai haditengerészet által közreadott kép egy utasszállító repülőgépről, amely túlfutott a kifutópályán és a tengerben állt meg a Mikronéziai Szövetségi Államokbeli Weno szigeten lévő Chuukban. (MTI/EPA/ Zach Niezgodski/Amerikai haditengerészet)
Chuuk, 2018. szeptember 28.
Halászcsónakok közelítenek meg egy utasszállító repülőgépet, amely túlfutott a kifutópályán és a tengerben állt meg a Mikronéziai Szövetségi Államokbeli Weno szigeten lévő Chuukban 2018. szeptember 28-án. Az Air Niuguni pápua új-guineai légitársaság Boeing 737-es típusú gépén utazó 36 utast és a 11 főnyi személyzetet csónakokkal kimentették. Senki nem szenvedett komolyabb sérülést.  (MTI/AP/James Yaingeluo)
Halászcsónakok közelítenek meg egy utasszállító repülőgépet, amely túlfutott a kifutópályán és a tengerben állt meg. (MTI/AP/James Yaingeluo)

Nyitókép: MTI/AP/James Yaingeluo
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018