eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk
A Ryanair légitársaság Nápolyból érkező, Boeing 737 típusú repülőgépe landol a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Elbocsátások lehetnek a Ryanairnél

Belengette a leépítéseket az ír Ryanair diszkont légitársaság a német piacon, ha a hajózó személyzet tovább sztrájkol.

A fapados légitársaságnál is dolgozó pilótákat tömörítő Vereingung Cockpit, illetve a légiutas-kísérőket képviselő Verdi szakszervezet szerdára hirdetett munkabeszüntetést Németországban a kollektív szerződéssel kapcsolatos vita miatt.

Az ír diszkont légitársaság kedden közölte, hogy a szerdára tervezett 400 németországi járatából 150-et törölt.

A vállalat szerint ezek a sztrájkok csak arra jók, hogy rombolják a Ryanair üzletét a német piacon, és ennek következményeként elbocsátásokat jelenthetnek be a német másodlagos repülőtereken.

A szakszervezetek arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a légitársaság nem veheti alapul a német munkavállalóknál a korábban a spanyol, az ír és az olasz szakszervezetek által aláírt kollektív szerződést, mert abból számos lényeges pont hiányzik.

Hozzátették, hogy az 1984 óta működő Ryanairnél most először megkötendő kollektív szerződésről szóló vitában már régóta sürgetik közvetítők bevonását, de a társaság továbbra is elzárkózik a méltányos megállapodás felé mutató javaslatoktól és "időhúzásra játszik".

A Ryanair augusztusban történelme legnagyobb munkabeszüntetését volt kénytelen elszenvedni két napon is. A svéd, az ír, a belga, a spanyol, a portugál és az olasz dolgozók sztrájkja miatt mintegy 400 járatot kellett törölni mindkét sztrájkkal érintett napon. Az ír, a spanyol és az olasz szakszervezetekkel már megállapodtak az új kollektív szerződésről.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×