eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Brüsszel, 2018. augusztus 16.A halszem optikával készített felvételen óriási virágszőnyeget állnak körül érdeklődők Brüsszel főterén, a Grand Place-on 2018. augusztus 16-án. Az 1800 négyzetméter lefedéséhez több mint félmillió dáliát és begóniát használtak fel, a motívumokat a mexikói Guanajuato régió népművészetéből kölcsönözték. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Magyar kulturális és gasztronómiai fesztivált tartanak Brüsszelben

Kétnapos magyar kulturális és gasztronómiai fesztivál kezdődött szombaton Brüsszelben, ahol egyebek mellett könnyű- és népzenei, illetve jazzkoncertek, táncelőadások és gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

A belvárosi Cinquantenaire parkban második alkalommal megrendezett HUNGAstRY fesztiválon a látogatók a magyar gasztronómia és iparművészet remekeivel ismerkedhetnek.

A rendezvénysátorban játékos és zenés gyerekprogramokat, kézműves foglalkozást, jógaoktatást, filmvetítést tartanak, valamint Rubik-kocka-, gombfoci- és csocsóversenyeket rendeznek. A workshop sátorban gasztrobemutatókra, borkóstolásra kerül sor, Gál Helga sommelier részvételével.

Emellett szabadtéri akadályversenyeket, ügyességi játékokat, fejtörőket rendeznek, de lesz cserkészfoglalkozás és óriásbáb-felvonulás is.

A Magyarország uniós állandó képviselete által szervezett rendezvényen megtekinthető a 170 éves Magyar Honvédség önálló interaktív kiállítása, és huszárbemutatót is tartanak. Szentendre város önálló rendezvénysátrában jeleníti meg főterét, élő zenével, helyi ételkülönlegességekkel, művészeti kiállítással.

A vásársoron az árusok kézműves termékeket, lángost, kürtőskalácsot, magyar borokat, pálinkát és söröket kínálnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×