eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Berlin, 2016. december 20.Gépfegyveres rendőr egy berlini karácsonyi vásárnál 2016. december 19-én, miután egy férfi egy lengyel rendszámú lopott kamionnal a vásárlók közé hajtott. A merényletben legkevesebb tizenketten életüket vesztették és negyvennyolcan megsebesültek, a vezetőfülkében megtalálták a kamion lengyel sofőrjének holttestét. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Merényletre készültek Németországban

Terrorelhárítók fogtak el egy orosz állampolgárságú szélsőséges iszlamistát, aki az ügyészség szerint robbantani akart.

Robbantásos merénylet előkészítésének gyanúja miatt őrizetbe vettek Berlinben egy orosz állampolgárságú szélsőséges iszlamistát.

A terrorelhárítók házkutatást tartottak a 31 éves férfi lakásán, amikor elfogták. Egy franciaországi nyomozással összefüggésben vették őrizetbe, feltételezett társát tavaly áprilisban fogták el Marseille-ben. Lakásában három kilogramm TATP típusú robbanóanyagot és lőfegyvereket találtak.

A legfőbb ügyészség szerint a Berlinben őrizetbe vett férfi Németországban akart robbantásos merényletet elkövetni, célja az volt, hogy a lehető legnagyobb számban öljön meg vagy sebesítsen meg embereket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×