eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Kiakadt a turistákra az olasz belügyminiszter

"Olaszország nem a fürdőszobátok!" - kelt ki magából az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini a Twitteren, miután két turista beállt egy római szökőkút vízzuhanya alá.

Elég gyakran előfordul, hogy a vakációzó turisták nem tartják be a szabályokat, s például belegázolnak a szökőkutakba, ami már számos alkalommal feldühítette a rómaiakat.

A két külföldi - angolul beszélő - férfi szombaton Róma központjában, a II. Viktor Emanuel-emlékműnél (Haza oltára) lévő szökőkút alá állt be fürdőnadrágban, ahogy arról az ANSA olasz hírügynökség hétfőn beszámolt. Az eset tanúja volt két római közlekedési rendőr is, akik kijelentették: a két férfi "mélyen megsértette az olaszok nemzeti érzelmeit, és az elesettek emlékét, akik előtt az emlékmű tiszteleg". Az emlékműnél áll az Ismeretlen katona sírja is.

A rendőrség közzétette a szökőkútban fürdőző fiatal férfiak képét.

Az incidensről egy videofelvétel is készült, amelyet feltettek a városszerte közismert "Roma fa schifo" blogra. A videón jól látható, hogyan ugranak be a szökőkútba a férfiak, pózolnak a kamerák előtt és az is, amint egyikük letolja az alsóját.

A Trevi-kút védelmében tavaly a város szigorú rendelkezést hozott: a szökőkútbeli fürdőzésre 500 eurós (162 ezer forintos) pénzbüntetést szabtak ki elrettentésül.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×