eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Genova, 2018. augusztus 14.Mentőalakulatok tagjai az A10-es autópálya leszakadt hídjának romjai között Genova közelében 2018. augusztus 14-én. A balesetnek több tucat halottja van. (MTI/EPALuca Zennaro)
Nyitókép: Luca Zennaro

A genovai híd lebontását sürgetik

A szakértők szerint biztonsági okokból mielőbb el kell takarítani azt, ami a múlt kedden leomlott autópályahídból megmaradt.

A baleset körülményeinek feltárásával megbízott műszaki szakértők erre a következtetésre jutottak, ez áll a kormány katasztrófaügyi biztostához benyújtott jelentésükben - írta az ANSA olasz hírügynökség.

A figyelmeztetés csak a Morandi híd keleti részére vonatkozik, amely alatt több, a múlt héten kiürített lakóház áll.

A tűzoltók hétfőn teljesen lezárták a területet,

a lakosok már kíséret mellett sem térhetnek vissza lakásukba a holmijukért, mert gyanús zajokat hallani a híd felől.

A Morandi autópálya-völgyhíd augusztus 14-én délben omlott le, több mint harminc gépjármű hullott a 45 méteres mélységbe. Összesen 43 ember halt meg.

A híd a 600 ezres lélekszámú, a tenger és a hegy között elterülő észak-olaszországi kikötőváros keleti és nyugati részét kötötte össze.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×