eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Százezrek váltak földönfutóvá az árvíz miatt

800 ezer ember veszítette el otthonát, és körülbelül 350-en meghaltak az India déli részén fekvő Kerala államot sújtó áradások miatt - közölték a hatóságok.

A szomszédos Madhja Prades és Maharastra államból mintegy 1,5 millió liter ivóvíz érkezett a katasztrófa sújtotta Keralába. A helyi katasztrófavédelem illetékese azt mondta, hogy az időjárás jelentős mértékben javult, és hétfőn várhatóan sikerült kimenteni azt a tízezer embert, akit a víz jelenleg még elzár a külvilágtól.

Szakértők azonban hétfőre újabb esőzéseket várnak.

A turisták körében is népszerű Keralára augusztus 8-án sújtott le az évszázad monszunesője, amely tízezer kilométernyi közutat tett járhatatlanná, és az egyik legnagyobb repülőteret is megbénította. A kárt hárommilliárd dollárra becsülik.

Az idei monszun Indiában már mintegy ezer halálos áldozatot követelt.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×