eur:
392.29
usd:
366.97
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ellenőrzik, de nem tiltják ki a BMW-ket Németországban

Dél-Koreában 20 ezer BMW forgalmi tilalmát rendelték el a motorház kigyulladásának veszélye miatt. A tilalom azokra az autókra vonatkozik, amelyeken még nem végezték el a biztonsági ellenőrzést.

A BMW 106 ezer autót hívott vissza ellenőrzésre és javításra Dél-Koreában, ebből 79 ezren már elvégezték az ellenőrzést.

A BMW szerint a kipufogógáz visszavezető rendszernél (exhaust gas recirculation, EGR) bekövetkezett szivárgás okozhatja a motorok öngyulladását.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség beszámolója szerint szerdán is kigyulladt egy 2012-ben gyártott BMW X1-es Szöulban. Az X1-es modell eredetileg nem szerepelt a BMW által Dél-Koreában visszahívott autók 42 modellből összeállított listáján.

Németországban 96 ezer, a Dél-Koreában ellenőrzésre visszahívott kocsikkal azonos paraméterekkel rendelkező BMW van forgalomban. Európában a BMW 323 ezer autót hív vissza ellenőrzésre.

A BMW megelőzésképpen megkezdte a Németországban forgalomban lévő autók ellenőrzését is a motor öngyulladása miatt, ugyanakkor a németországi tulajdonosok önkéntes alapon vihetik el ellenőrzésre az autóikat - mondta Jochen Frey, a müncheni autógyártó konszern szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×