eur:
391.04
usd:
366.2
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Elsült a fegyver gyakorlatozás közben

Vaklárma volt az idegen behatoló miatt elrendelt riadó az ohiói támaszponton.

Először ismeretlen behatoló lövöldözéséről szóló bejelentés miatt adtak ki riasztást csütörtökön délután az ohiói Wright-Patterson légibázison, később azonban kiderült, hogy a támaszponton gyakorlatozás közben dördült el fegyver.

A Dayton közelében lévő bázis parancsnokságának Twitter-üzenete szerint ismeretlen fegyveres hatolt be a támaszponton található kórház területére, a helyszínre időközben megérkeztek a rendőrség és tűzoltóság egységei is. A bázis személyzetét felszólították, hogy az incidens kivizsgálásának idejére keressen menedéket.

Később az ABC televízió azt jelentette, hogy

a támaszponton gyakorlatozás közben dördült el fegyver, nem történt bűncselekmény.

A riadalom oka az volt, hogy egy ismeretlen személy telefonon hívta a rendőrséget abban a hitben, hogy a támaszpontról hallatszó lövéseket a bázison lévő kórházba behatolt ismeretlen fegyveres adta le.

A környéket emiatt a rendőrök lezárták. A támaszpont alapos átvizsgálása után azonban a bázis parancsnoksága közleményben tudatta, hogy nem hatolt be lövöldöző, a személyzet biztonságban van.

A Wright-Patterson légitámaszpont Ohio legnagyobb munkaadója, 27 ezer embernek biztosít megélhetést.

Ezen a támaszponton kötötte meg a békét 1995-ben Franjo Tudjman horvát, Slobodan Milosevic szerb és Alija Izetbegovic bosnyák elnök. A Richard Holbrooke amerikai közvetítő védnöksége alatt kidolgozott megállapodás vetett véget a négy évig húzódó véres boszniai háborúnak.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×