eur:
394.04
usd:
369.56
bux:
65660.95
2024. április 23. kedd Béla
Johannesburg, 2018. július 17.Barack Obama volt amerikai elnök beszédet mond a Nobel-békedíjas Nelson Mandela néhai dél-afrikai elnök születésének századik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a johannesburgi Bidvest Wanderers Stadionban 2018. július 17-én. Mandela, a Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű államfője 1918. július 18-án született, és 2013. december 5-én, 95 éves korában hunyt el. (MTI/EPA)
Nyitókép: -

Barack Obama nem marad távol az őszi választásoktól

Barack Obama volt amerikai elnök eddig 81 demokrata párti jelöltet biztosított támogatásáról az ősszel tartandó félidős választásokon.

Donald Trump elődje szerdán jelezte, hogy nem marad távol az őszi félidős választásoktól, amikor a 435 tagú képviselőház egészét és a 100 fős szenátus egyharmadát (35 mandátum) megújítják majd a választók, s 36 tagállamban kormányzót is választanak. Obama egyúttal bejelentette azt is, hogy kiket támogat.

"Büszkén támogatom demokrata párti jelöltek széles és lenyűgöző táborát, sokféle vezetőt, patriótát és nemes lelkűt, akik olyanok, mint az az Amerika, amelyet képviselnek"

- írta mikroblog-bejegyzésében Obama. Hozzátette: bízik abban, hogy együttes erővel megerősítik ezt az országot, amelyet szeretnek, újból megteremtik a lehetőségeket, megjavítják viszonyukat szövetségeseikkel, kiállnak a világban és védelmezik alapvető elkötelezettségüket az igazság, a tisztesség, a felelősségvállalás és a jogrend mellett.

A volt elnök szavazásra buzdította az amerikaiakat.

Az általa támogatott politikusok között van - mások mellett - Gavin Newsom kaliforniai kormányzójelölt, Jackie Rosen szenátorjelölt Nevadából vagy Jay Robert Pritzker milliárdos, Illinois kormányzójelöltje. A Pritzker-család volt egyébként Obama választási kampányainak egyik nagy finanszírozója, Jay Robert Pritzker nővére, Penny Pritzker az Obama-kabinet kereskedelmi minisztere volt.

Barack Obama mostanáig viszonylag távol maradt az amerikai napi politikától, bár elemzőknek az a véleményük, mintha lassanként visszatérne a politikai életbe. Nagy feltűnést keltett viszont a júliusban Dél-Afrikában - Nelson Mandela születésének századik évfordulóján - elmondott beszéde, amelyben anélkül, hogy néven nevezte volna Donald Trumpot, de egyértelműen rá célozva, az "erős emberek" politikájának állítólagos veszélyeiről szólt.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×