eur:
393.8
usd:
368.76
bux:
65945.1
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Peking, 2016. július 29.Az eltűnt maláj utasszállító repülőgép egyik utasának hozzátartozója sír egy plakáttal a kezében a külügyminisztérium épülete előtt tartott tüntetésen, Pekingben 2016. július 29-én. Egy héttel korábban a miniszterelnöki hivatal bejelentette, hogy felfüggesztik a Malaysia Airlines MH370-es járata utáni keresést. A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó utasszállító gép 2014. március 8-án tűnt el, 239 emberrel a fedélzetén. (MTI/EPA/Ho Hvi Jung)
Nyitókép: MTI/EPA/Ho Hvi Jung

Belebukott a maláj gép katasztrófájába a miniszter

Továbbra sincs megfejtése a négy évvel ezelőtti rejtélynek.

Malajziában lemondott posztjáról a polgári légügyi hatóság vezetője, mert a több mint négy éve eltűnt MH370-es légi járat ügyében folytatott vizsgálat előző nap nyilvánosságra hozott eredményei szerint a fővárosi légi irányítás hibázott a katasztrófa idején, igaz, a gép elvesztésével nem vádolták meg.

Az utasszállító gép 2014. március 8-án 239 emberrel a fedélzetén Kuala Lumpurból Pekingbe tartott, de egy órával a felszállás után eltűnt. Azóta intenzív kutatásokat folytattak utána Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban, 26 ország közreműködésével, de nem sok eredménnyel.

A most nyilvánosságra hozott vizsgálati jelentés sem derített fényt a világ egyik legtalányosabb légügyi rejtélyének okaira.

A katasztrófa okaival foglalkozó, 495 oldalas jelentésben a nyomozók azt állították, hogy

a gép műszereit minden valószínűség szerint szándékosan manipulálták, hogy letérjen eredeti útvonaláról, de lehetetlen kimutatni, ki a felelős ezért.

A jelentés szerint a fővárosi légi irányítók elmulasztották kezdeményezni a vészhelyzeti eljárásrend bevezetését, és nincs írásos nyoma annak, hogy bármilyen módon riadóztatták volna a légierőt, vagy folyamatosan figyelték volna a radar képernyőjét.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.

Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Az öreg kontinensnek közben már nem igazán osztanak lapokat, sokkal inkább a térségi szomszédoknak, illetve az Egyesült Államoknak - vélekedett az InfoRádióban Sayfo Omar (Migrációkutató Intézet). Jól látható szerinte, hogy a kormányok elsődleges célja, hogy a konfliktus ne terjedjen át az utcákra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az ÁKK kötvényaukciót tart, délután pedig az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, utóbbi a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×