eur:
388.95
usd:
361.95
bux:
68638.95
2024. május 8. szerda Mihály
Csiangraj, 2018. július 18.A június 23-án a thaiföldi Tham Luang-barlangban rekedt ifjúsági labdarúgócsapat tagjai sajtótájékoztatón vesznek részt Csiangrajban 2018. július 18-án, egy héttel a mentőakció befejezése után. A 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 éves edzőjükből álló, 13 fős csoport minden tagját sikerült élve felszínre hozni a mentőalakulatoknak. (MTI/EPA/Pongmanat Tasiri)
Nyitókép: MTI/EPA/Pongmanat Tasiri

Kolostorba vonultak a barlangból kimentett focicsapat tagjai

Hálát adnak és a mentés egyetlen áldozatára, Samarn Kunan thai búvárra is emlékeznek.

Néhány napra buddhista kolostorba vonultak hálaadásra a barlangból kimentett thaiföldi fiatalok, edzőjükkel együtt.

A fiúk Thaiföld fő vallásának, a buddhizmusnak a szabályait és tanait betartva kilenc napig laknak majd egy észak-thaiföldi kolostorban, 25 éves edzőjük pedig három hónapig szolgál majd ott. A hálaadás mellett a mentés egyetlen áldozatára, Samarn Kunanra, a thai haditengerészet egyik búvárjára is emlékeznek majd.

A buddhista szokás szerint a fiúk fejét szolgálatba lépésük előtt egy nappal leborotválták.

A tizenkét fiú - mindegyik egy ifjúsági labdarúgócsapat tagja - edzőjükkel június 23-án rekedt a Tham Luang barlangrendszerben. A 11 és 16 év közötti gyerekekre és 25 éves edzőjükre kilenc napig tartó kutatás után találtak rá a búvárok. A mentőalakulatoknak végül július 10-ig sikerült mindenkit a felszínre hozniuk, de a 38 éves Samarn Kunan életét vesztette a veszélyes művelet során.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

A Raiffeisen Bank International igazgatótanácsa ma úgy döntött, hogy nem folytatja a Strabag részvényeinek a megvásárlására vonatkozó tranzakciót, miután nem sikerült kellő támogatást szereznie hozzá a hatóságoktól, pedig csökkenthette volna ezzel oroszországi kitettségét. A hírre negatívan reagált a bank árfolyama, jelenleg 3,2%-os mínuszban van a bécsi tőzsdén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×