eur:
394.53
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Párizs, 2018. július 11.Francia szurkolók ünnepelnek a párizsi diadalívnél, miután csapatuk 1-0-ra győzött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében játszott Franciaország - Belgium mérkőzésen 2018. július 10-én. (MTI/AP/Thibault Camus)
Nyitókép: MTI/AP/Thibault Camus

Franciaország fegyverben

110 ezer rendőrt mozgósítanak országszerte a hétvégén a nemzeti ünnep és a világbajnoki döntő miatt.

A legmagasabb szintű terrorkészültség közepette készül az ország a nemzeti ünnepre és a vasárnapi világbajnoki döntőre. Franciaországban 110 ezer rendőrt és csendőrt, valamint 44 ezer tűzoltót és mentőst mozgósítanak.

Gérard Collomb belügyminiszter szerint minden készen áll arra, hogy a franciák ezeket az ünnepi pillanatokat nyugodtan tölthessék a terrorkészültség ellenére.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy a készültség különleges méretű lesz:

„Nem tudunk több erőt mozgósítani, mint amennyit mozgósítani fogunk."

Michel Delpuech prefektus csütörtökön jelentette be, hogy a fővárosban 12 ezer rendőrt, valamint 3 ezer tűzoltót és mentőst mozgósítanak a július 14-i nemzeti ünnephez kapcsolódó pénteki és szombati események, valamint a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjére. Erről itt írtunk bővebben.

Rajtuk kívül a terrorkészültség keretében járőröző mintegy 2 ezer katona is az utcákon lesz.

Országszerte 230 szurkolói zónát állítanak fel, ahol óriáskivetítőkön követhetik az emberek az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnap 17 órától kezdődő Franciaország-Horvátország döntőjét.

Párizsban egyetlen körbekerített szurkolói zóna lesz, a Mars-mezőn, ahova 90 ezer embert várnak, de ennél többet nem engednek be a hat biztonsági bejáraton, ezért a szurkolókat arra kérik, hogy minél előbb, már 13 órától érkezzenek meg a helyszínre. A Mars-mező és az annak végében emelkedő Eiffel-torony környékét biztonsági okokból teljesen lezárják a forgalom elől, az Eiffel-torony egész nap zárva tart.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×