eur:
392.85
usd:
367.91
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kiefersfelden, 2018. július 9.Ausztriába tartó gépjárművek sorakoznak a bajorországi München és az ausztriai Innsbruck közötti autópályán, a német oldalon fekvő Kiefersfelden közelében 2018. július 9-én. Ausztria éjféltől öt napra határellenőrzést vezetett be a Tirol tartományba északról és délrő belépőkkel szemben biztonsági intézkedésként az Európai Unió bel- és igazságügy-minisztereinek Innsbruckban tartandó kétnapos találkozójára hivatkozva. A felirat jelentése: határellenőrzés. (MTI/EPA/Kerstin Joensson) *** Local Caption *** malý vrtužník
Nyitókép: MTI/EPA/Kerstin Joensson

Visszaállították a határellenőrzést Tirolnál

Vasárnap éjféltől öt napig vizsgálják a beutazókat az olasz-osztrák határon, a Brenner-hágónál, illetve a német-osztrák határon, a többi között a Kiefersfelden/Kufstein határátkelőhelyen.

A lépést az osztrák rendőrség az EU-belügyminiszterek csütörtökön Innsbruckban, Tirol tartomány székhelyén kezdődő kétnapos találkozójával kapcsolatos biztonsági intézkedésekkel indokolta. Hangsúlyozták, hogy a határellenőrzéseknek semmi közük az illegális bevándorlásról folyó vitához.

"Lehetséges rendbontók után kutatunk, nem kifejezetten migránsok után"

- mondta az osztrák rendőrség egyik szóvivője.

Az APA osztrák hírügynökség szerint már most tervbe vettek egy hasonló, szintén ötnapos határellenőrzést az uniós állam- és kormányfők szeptember 20-án Salzburgban rendezendő találkozója idején.

Rendőrségi közlések szerint a járművek a biztonsági ellenőrzéseket óránként 30 kilométeres sebességgel közelíthetik meg. A hosszú sorokat megelőzendő, a határátkelőkön két sávot szabadon hagynak, ám ennek ellenére jelentős korlátozásokra kell számítaniuk az autósoknak és a tehergépjárművek sofőrjeinek. A határellenőrzések előre láthatóan péntekig tartanak.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×