eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
Peking, 2018. június 8.Hszi Csin-ping kínai elnök (j) és Vlagyimir Putyin orosz elnök kezet fog az aláírt szerződések dokumentumainak kicserélése után a pekingi Nagy Népi Csarnokban 2018. június 8-án. Az orosz államfő részt vesz a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SESZ) tagországai államfői tanácsának másnap kezdődő, kétnapos ülésén, Csingtaóban. (MTI/EPApool/Szergej Csirikov)
Nyitókép: Szergej Csirikov

Megizzasztja az orosz elnök a kínait

Vlagyimir Putyin orosz szaunát ajándékozott Hszi Csin-pingnek.

Egy kisebb ház nagyságú berendezésről van szó, amelynek látványtervét péntek este Csingtaóban az orosz elnök személyesen mutatta be tárgyalópartnerének, sőt mutatott neki egy kis fadarabot is, hogy lássa, milyenből fából készülnek majd a szauna gerendái.

A kínai elnök kiválasztja a szauna helyét, és az orosz szakemberek ott fogják majd azt összeácsolni, méghozzá kétszáz éves altaji cédrusból készült gerendákból.

Tavalyelőtti pekingi látogatásán Vlagyimir Putyin egy doboz fagylaltot ajándékozott Hszi Csin-pingnek, mert ő korábban megemlítette, hogy szereti az orosz fagylaltot.

Az orosz elnök háromnapos látogatásra érkezett pénteken Kínába, ahol Hszi Csin-pinggel együtt szombaton és vasárnap részt vesz a Sanghaji Együttműködési Szervezet 18. csúcstalálkozóján Csingtaóban.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×