eur:
394.32
usd:
369.73
bux:
65129.35
2024. április 19. péntek Emma
Danang, 2017. november 11.Donald Trump amerikai elnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök beszélget az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezete 25. csúcstalálkozóján a vietnami Danangban 2017. november 11-én. (MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Klimenyev)
Nyitókép: Mihail Klimenyev

Megdicsérte az orosz elnök az amerikait

Vlagyimir Putyin szerint Donald Trump bátor és érett döntést hozott.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Donald Trump és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető június 12-én Szingapúrban tartandó csúcstalákozójának hírélre reagált. Az orosz elnök kínai látogatása küszöbén adott interjút a kínai állami műsorszolgáltatónak. Ebben egyebek között arról beszélt, hogy meglepték azok az intézkedések, amelyeket az észak-koreai vezetés a feszültségek enyhítése érdekében tett.

Mint mondta, Észak-Koreának jelenleg biztonsági garanciák kellenek. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott

"Megértem az észak-koreai vezetést, amikor arról beszél, hogy a teljes atomfegyver-mentesítéshez biztonsága érdekében abszolút garanciákra van szüksége.”

Az orosz elnök szerint ugyanakkor egyelőre még nehéz lenne megmondani, milyen biztosítékokról van szó, és azok milyen határidők között lennének megvalósíthatóak.

Vlagyimir Putyin hagngsúlyozta, hogy haladni kell a feszültségcsökkentés, végső soron az atomfegyver-mentesítés útján. A politikus arra is emlékeztetett, hogy Moszkva és Peking álláspontja hasonló az észak-koreai válság rendezését illetően.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×