eur:
394.99
usd:
370.67
bux:
65121.89
2024. április 19. péntek Emma
Róma, 2018. május 24.Giuseppe Conte kijelölt olasz miniszterelnök a parlament alsóházához érkezik Rómában 2018. május 24-én. Az előző nap Sergio Mattarella államfő felkérte az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga jelöltjét, Contét kormányalakításra. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)
Nyitókép: ALESSANDRO DI MEO

Pénteken esküt tesz az új olasz kormány

Giuseppe Conte elfogadta a kormányalakítási megbízatást az államfőtől, az új olasz kormány péntek délután teszi le esküjét - jelentette be az olasz elnöki palota csütörtök este.

Az államfő újabb kormányalakítási megbízatást adott az 54 éves jogásznak.

A 65. olasz kormány pénteken 16 órakor teszi le esküjét.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök bemutatta kormányát

Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője a gazdasági fejlesztési, jóléti és munkaügyi tárcák élére került, Matteo Salvini, a Liga vezetője a belügyminisztériumot kapta meg, és mindketten egyben miniszterelnök-helyettesek is lesznek - mutatta be kormányát Giuseppe Conte leendő olasz miniszterelnök csütörtök este.

Az M5S és a Liga majdnem ugyanannyi tárcát kapott.

A külügyminiszter az EU-szakértő Enzo Moavero Milanesi lett. Paolo Savona, akit az államfő korábban túlzottan Európa-ellenesnek tartott és megvétózta pénzügyminiszteri jelölését, EU-ügyi miniszter lett. Külön tárca nélküli minisztert neveznek ki Dél-Olaszország felzárkóztatására, valamint a fogyatékkal élők segítésére.

Giuseppe Conte kijelentette, hogy az M5S-Liga kormány megvalósítja a két párt közti kormányszerződést, és jobbá teszi az olaszok életét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×