INFORÁDIÓ
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka

giuseppe conte

2021.03.01. 19:10

Conte veheti át az olasz Öt Csillag párt vezetését

Giuseppe Conte, a Mario Draghi előtti utolsó tisztán „politikai kormány” vezetője visszatér az olasz belpolitikába, és a jelek szerint napokon belül formálisan is átveszi az Öt Csillag vezetését.
2021.01.25. 19:52

Conte kedden lemond

Azt reméli az olasz miniszterelnök, hogy felkérést kap az elnöktől egy új kormány megalakítására, amelynek stabilabb többsége lehet.
2021.01.14. 20:39

A jelen olasz kormányválság igazából személyek csatája

Az olasz kormányválság valamennyi elemzője egyetért, hogy az azt kiváltó korábbi miniszterelnök Matteo Renzi igazából sem kormányt váltani, sem új választást nem akar. Egyetlen célja Conte gyengítése, ami nem biztos, hogy sikerülni fog.
2021.01.14. 12:23

Vészesen szűkül az olasz miniszterelnök mozgástere

Matteo Renzi, az Élő Olaszország párt vezetője szerdán bejelentette, hogy pártjának miniszterei kilépnek Giuseppe Conte kormányából, amely így elveszíti szenátusi többségét. Conte két út között választhat: vagy benyújtja lemondását és újabb kormányalakítási mandátumot kér az államfőtől, vagy a gazdasági helyreállítási program parlamenti szavazásán kér bizalmat – mondta az InfoRádiónak Molnár Anna Olaszország-szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára.
2021.01.13. 19:20

Bukhat az olasz kormány

Matteo Renzi, az Élő Olaszország párt vezetője szerdán bejelentette, hogy pártjának miniszterei lemondanak és kilépnek Giuseppe Conte kormányából, amely így elveszíti parlamenti többségét.
2021.01.11. 19:09

Salvini nem érti, miért ne lehetne előrehozott választásokat tartani

Olaszország a baloldali kormánypártok hatalmi harcának túsza Matteo Salvini, a Liga és a jobbközép koalíció vezetője szerint, aki úgy nyilatkozott, kíváncsian várja, hogy Matteo Renzi korábbi miniszterelnöknek sikerül-e egy újabb kormányt megbuktatnia.
2021.01.03. 18:20

Megingott az olasz miniszterelnök alatt a szék

Kormányválság veszélyével indult az év az olasz politikában, miután a legkisebb kormánypárt, az Élő Olaszország csütörtökig adott ultimátumot Giuseppe Conte miniszterelnöknek, az ellenzék pedig egy nap alatt százezer aláírást gyűjtött össze a kormányfő lemondatására.
2020.12.14. 20:08

Változást kényszeríthet ki a járvány az olasz kormányban

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök egyeztetést kezd a kormánypártokkal hétfő délután a közös kormányzás folytatásának lehetőségeiről, miután viták merültek fel a koronavírus-járvány nyomán elfogadott európai gazdasági helyreállítási alapból érkező források felhasználásáról. A jobboldali ellenzék a választásokban látja a megoldást.
2020.11.29. 20:29

Szuperminisztériummal javítana a helyzeten Conte

Háromszáz fős szakértői csapattal akarja behozni több hónapos késését a gazdasági helyreállítási projektek kidolgozásában a Giuseppe Conte vezette olasz kormány, amely belső átalakítást tervez annak ellenére, hogy a minisztercsere akár kormányválsághoz is vezethet.
2020.10.28. 16:05

Zavargások Olaszországban, hármas présben a kormány

Miközben kritikus a járvány terjedése, utcai zavargások törtek ki Olaszország több városában is a kormány intézkedései ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense a helyzetet értékelve azt mondta, a Giuseppe Conte vezette kormányon nagy a társadalmi nyomás, de a parlamentben egyelőre megvan a többsége.
2020.10.25. 16:22

Újabb drasztikus lépések Olaszországban

A vendéglátóhelyek este hat órai bezárását jelentette be a koronavírus-járvány elleni újabb szigorításként Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, arra kérve a lakosságot, hogy csak munkavégzés vagy iskolába járás miatt hagyja el otthonát.
2020.10.19. 20:39

Komoly reformot jelentett be az olasz kormány

Az adórendszer átalakítását, az egészségügy és oktatás támogatását, valamint a családok segítését jelölte meg elsőrendű lépésként a gazdaság talpra állítására Giuseppe Conte miniszterelnök a jövő évi 39 milliárdos költségvetési csomag bemutatásakor.
2020.10.13. 09:47

Rendhagyó javaslat: maszkviselés odahaza is?

A római kormány azt javasolja a koronavírus-járvány miatti újabb intézkedéscsomagjában az olaszoknak, hogy saját otthonukban is viseljenek maszkot, amennyiben vendégeket fogadnak, legyenek akár közeli rokonok vagy barátok is.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018