eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Szörnyű tragédia: síelőket sodort el egy lavina

Életét vesztette két síelő, három társuk megsérült két lavinaomlásban a hét végén Svájc déli részén - közölték vasárnap helyi rendőrségi források.

Négy síelőt szombat délben sodort el lavina a Wallis kantonban fekvő Tsa-hegységben, a hegyi mentőknek sikerült őket megtalálni, ám egy 40 éves nő belehalt a sérüléseibe.

Bern kantonban két síelőt temetett maga alá lavina szombaton. A két férfi egyike a kórházba szállítás után meghalt.

A Francia Alpokban egy 12 éves fiú vesztette életét, aki síeléskor eltévedt, és lezuhant egy szikláról Avoriaz üdülőhely közelében.

A fiú és 10 éves öccse még szombaton ismeretlen okból letért a sípályáról, és eltévedt. Lecsatolták léceiket és egy erdős terepen próbáltak lejutni a hegyről, ám lezuhantak egy 150 méter magas szikláról.

A rendőröket apjuk értesítette arról, hogy a gyerekek nem érkeztek vissza. Az apa hatéves kislányával csúszott le a pályán. A hegyi mentők éjszaka találtak a fiúkra, addigra az idősebb meghalt.

Testvére azért élte túl, mert a fák borította sziklán a növényzet lelassította zuhanását - mondta el a rendőrség illetékese. A 10 éves fiút túlélését csodának nevezte, mondván könnyen kihűlhetett volna a nagy hidegben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×