eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ijesztő felvétel: így mentették ki a kisgyereket a metróból

Hősként ünneplik Olaszországban azt a tinédzsert, aki kimentett egy vágányokra esett kétéves gyermeket a milánói metróban.

A kisfiú édesanyjával üldögélt a metróállomás padján, majd hirtelen felugrott, szaladgálni kezdett és a peron széléről a vágányokra zuhant.

Az ATM közlekedési vállalat videofelvétele szerint a 18 éves Lorenzo Pianazza azonnal ledobta hátizsákját, leugrott a gyermekhez és kiemelte őt a peronra. A kisfiú az esetet térdhorzsolásokkal úszta meg.

"Lorenzo hősként cselekedett,

a vágányokra ugrott, holott nem tudta, hogy jön-e szerelvény" - közölte szerdán az ATM szóvivője. Hozzátette ugyanakkor, hogy a metróállomás forgalmistája azonnal leállította a forgalmat a vonalon, amikor látta a biztonsági kamerákon a balesetet.

Pianazza a Corriere della Sera olasz napilapnak elmondta, hogy az állomás kijelzőjén látta, hogy a következő szerelvénynek 90 másodperc múlva kell megérkeznie és úgy ítélte meg, ennyi idő elegendő a kicsi kimentéséhez.

"Amikor kimásztam, a fiúcska sírt. A kezemet a vállára raktam, hogy megnyugtassam, édesanyja szintén nagyon rémült volt. Majd köszönetet mondott, én pedig távoztam" - emlékezett vissza a történtekre.

A fiatalember kilétére úgy derült fény, hogy Beppe Sala milánói polgármester felhívást tett közzé: jelentkezzen, mert a vállalat illetékesével meg akarja hívni a városházára, hogy egész Milánó nevében köszönetet mondjon neki.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×