eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Életfogytiglant kapott a volt orvos

Életfogytiglant kapott a volt orvos

Gyakorlatilag életfogytig tartó börtönt kapott az amerikai tornászválogatott korábbi orvosa, dr. Lawrence G. Nassar, aki közel 160 tinédzsert, illetve fiatal nőt - köztük olimpiai érmeseket - molesztált.

A szerdai ítélethirdetésnél kiderült, hogy az 54 esztendős Nassart 40 és 175 év közötti börtönbüntetésre ítélték a szexuális zaklatási ügyben, míg korábban 60 évet kapott gyermekpornó-fényképek birtoklásáért.

Az ellene vallók között olyan ismert élsportolók is voltak, mint például Aly Raisman háromszoros olimpiai bajnok, McKayla Maroney olimpiai és háromszoros világbajnok, aki tavaly decemberben pert is indított a tornaszövetség és az amerikai olimpiai bizottság (USOC) ellen is, mert - mint fogalmazott - éveken keresztül eltussolták, hogy Nassar szexuálisan zaklatta őt. A múlt héten Simone Biles négyszeres olimpiai és tízszeres bajnok a Twitter-oldalán szintén arról számolt be, hogy ő is Nassar áldozata volt.

Életfogytiglant kapott a volt orvos

Nassart tavaly decemberben gyermekpornó-fényképek birtoklása miatt 60 évig tartó börtönbüntetésre ítélték, a büntetés letöltését januárban megkezdte. A szexuális visszaélések ügyében Nassar novemberben elismerte a többrendbeli szexuális zaklatást, és bocsánatot kért áldozataitól.

A botrány miatt a héten lemondott az Egyesült Államok Torna Szövetségének több vezetője is: Paul Parilla, a szövetség igazgatótanácsának elnöke, Jay Binder alelnök és Bitsy Kelley kincstárnok is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×