eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fordulat az eltűnt utasszállító ügyében

Fordulat az eltűnt utasszállító ügyében

Újraindult a kutatás a csaknem négy évvel ezelőtt vélhetően az Indiai-óceán felett eltűnt maláj utasszállító roncsai után - jelentette be a maláj közlekedési hatóság Kuala Lumpurban.

A délkelet-ázsiai ország a Reuters hírügynökség beszámolója szerint abban állapodott meg az Ocean Infinity nevű amerikai céggel, hogy

akár 70 millió dollárt is fizet, ha 90 napon belül megtalálják a gép maradványait.

Az Ocean Infinity Seabed Constructor nevű hajója január 3-án hajózott ki a dél-afrikai Durban kikötőjéből. A Reuters úgy tudja, hogy a hajó már el is érte az óceánnak azt a pontját, ahol ausztrál szakemberek szerint az utasszállító a vízbe csapódott.

Fordulat az eltűnt utasszállító ügyében

A Malaysia Airlines MH370-es járata 2014 márciusában Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén; többségük kínai volt. A gép máig tisztázatlan körülmények között eltűnt. Az ügy a repülés történetének egyik legnagyobb rejtélye.

Ausztrália, Kína és Malajzia két éven át kutatott a gép roncsai után, de miután azon a 120 ezer négyzetkilométeres területen, ahol szakértők szerint a gép lezuhant, semmit sem találtak, leállították a keresést.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×