eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Lufthansáé lehet az Alitalia

- A Lufthansa az olasz kormány favoritja az Alitalia légitársaság megvásárlására - írta csütörtöki számában a Corriere della Sera.

A milánói napilap szerint a német légitársaság ajánlata jobb, mint az Easyjeté és a Cerberus befektetési alapé, és mind a pénzügyi stabilitás, mind a fejlesztés tekintetében a Lufthansa nyújtja a legjobb garanciákat. A kormány arra törekszik, hogy az Alitaliát egyben adják el, és ne válasszák le a földi kiszolgáló részlegeket a repülési üzletágról.

Januárban megkezdődhetnek az exkluzív megbeszélések a Lufthansával és az ügyletet az olasz kormány még az előreláthatólag március 4-én tartandó parlamenti választások előtt le akarja zárni - írta a Corriere della Sera.

A légitársaság egy évtizeden belül már a második alkalommal, az idén májusban került kormánybiztosok gondnoksága alá azzal a céllal, hogy vagy átszervezéssel, vagy értékesítéssel, vagy felszámolással tegyenek pontot veszteséges működésének a végére.

Az Etihad, az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága, az Alitalia 49 százalékos tulajdonosa május elején bejelentette, hogy nem fektet be több pénzt az olasz légitársaságba, miután nem sikerült megállapodni a reorganizációs tervről. A tervet, amely létszámleépítést és fizetéscsökkentést is tartalmazott, a szakszervezetek elfogadták, de a dolgozók 67 százaléka elutasította.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×