eur:
393.82
usd:
368.57
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Harry herceg a rádióban faggatta Barack Obamát

Harry herceg a rádióban faggatta Barack Obamát

Barack Obama volt amerikai elnök elmondta, szerinte a közösségi média rombolja a valódi párbeszédet, mivel ott az emberek csak olyan üzenetekre figyelnek, amelyek a saját nézeteiket erősítik.

Harry herceg Barack Obama volt amerikai elnökkel készített interjút a BBC Rádió 4 Today műsorában, amit még szeptemberben vettek fel a kanadai Torontóban, ahol mindketten egy sebesült veteránoknak szervezett sportrendezvényen vettek részt. 

A beszélgetést december 27-én sugározta a brit közszolgálati rádió. Obama az interjúban többek közt a közösségi média használatának felelőtlenségére figyelmeztetett – írja a BBC.  A volt amerikai elnök szerint a közösségi média nehezíti  a nagyobb horderejű problémák megértését és nagyban hozzájárul a félrevezető információk terjesztéséhez. A beszélgetésben a volt elnök nem említette Trumpot név szerint. 

Obama az interjúban megjegyezte, hogy a hatalommal bíróknak óvatosnak kell lennie, amikor üzeneteket közvetítenek, mert szerinte a közösségi média eltorzítja a társadalmi diskurzust. Aggodalmát fejezte ki azzal a jövővel kapcsolatban, ahol

a tényeket nem veszik figyelembe, az emberek pedig csak olyan üzenetekre figyelnek fel, amelyek a saját nézeteiket erősítik.

Harry herceg a legváltozatosabb témákat beszélte át volt elnökkel, többek között a fegyveres erők jelentőségét, a mentális egészség fontosságát, az ifjúsági bűnözés vagy az éghajlatváltozás problémáját. Harry herceg azt nyilatkozta, hogy nagyon élvezte a beszélgetést, és hozzátette: „Hihetetlenül fontos témák érintettünk, amiken mindannyiunknak el kell gondolkodnunk, és amiket meg kell vitatnunk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×