INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

jeruzsálem

palesztin

izrael

tüntetés

Meghalt két Trump-ellenes tüntető

InfoRádió / MTI

A palesztin egészségügyi minisztérium közlése szerint egy huszonnégy, és egy huszonkilenc éves palesztin férfi vesztette életét lőtt sebektől, és több tucat másik tüntető is megsebesült az izraeli biztonságiakkal Ciszjordániában és a Gázai övezet határánál kitört összecsapásokban. Rajtuk kívül Gázánál egy tüntető közepes, negyven pedig könnyebb sérüléseket szerzett, amit a palesztinok szerint éles lövedékek okoztak. Tizenheten különböző ciszjordániai tüntetések idején sebesültek meg, többen közülük gumilövedékek miatt, éles lövedékektől, vagy a köveket dobáló palesztinok ellen bevetett tömegoszlató könnygáz belélegzésétől.

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint az előző két héthez képest sokkal kevesebben vettek részt ezen a pénteken a demonstrációkban, amelyek ezúttal is a mecsetekből indultak a pénteki muzulmán imádkozás után.

Az eheti tüntetéseket is Donald Trump amerikai elnök december 6-i, Jeruzsálemet Izrael fővárosának elismerő bejelentése okozta, ami világszerte heves bírálatot váltott ki, s csütörtökön az ENSZ Közgyűlése is határozatban elítélte.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018